Kezdő felhasználóknak

 
1. Lépés: Saját weboldalt szeretnék, mire van szükségem?

1. Lépés: Saját weboldalt szeretnék, mire van szükségem?

Webes megjelenést és saját e-mail címet szeretnél, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Itt összeszedtük a legfontosabb kérdéseket, így mindenre megtalálod a választ.

Egy saját webolfelező. Egy cég weboldal nélkül már nem számít versenyképesnek és komolynak. Ha céged nem rendelkezik weboldallal, saját domain névvel (www.azencegem.hu), akkor jó helyen jársz, a Tárhely Készítő teljes körű megoldásokat kínál és segít, saját weboldalad elindításához. Tehát mire is van szükséged, hogy elindítsd saját weboldalad és e-mail címed?

  • Saját domain névre (pl. www.azencegem.hu)
  • Tárhelyre, itt tudod elhelyezni weboldalad, hogy mindenki számára elérhető legyen az interneten.
  • Saját e-mail postafiókra (Pl. kiss.istvan@azencegem.hu) üzleti levelezésedhez.

A Tárhely Készítő az eddig említett szolgáltatásokat, biztosítja céged, webáruházad, fórumod, vagy akár hobbi oldalad számára. Weboldalad méretétől és postafiókjaid számától függően különböző szolgáltatási csomagokat alakítottunk ki, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb konstrukciót. Kérlek, tekintsd meg szolgáltatási csomagjainkat és válaszd a Tárhely Készítőt, mert színvonalas, gyors, és megbízható szolgáltatást biztosítunk.

Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő

 

 

Az ingyenes e-mail szolgáltatók (freemail.hu/citromail.hu/gmail.com), által kínált postafiók szolgáltatások, általában lassúak, nem garantálják a folyamatos zavarmentes működést, sok esetben reklámokat fűznek a levelek végére, nem garantálják a fenntartását a postafióknak. Illetve, nem adnak olyan lehetőségeket, mint az automatikus válasz üzenetek, átirányítások, gyűjtő postafiók létrehozása, vagy az e-mail álnevek használata. Nehézkes vagy lehetetlen lementeni a levelezést, névjegyzéket, ha egyáltalán van ilyen funkció, illetve a fiók költöztetése sem megoldható.

Üzleti szempontból nézve, például egy névjegykártyán, ha ingyenes e-mail címet használ azonnal kiderül, hogy cége nem sokat törődik az internetes megjelenéssel. Az ilyen e-mail címektől nehéz megszabadulni és áttérni más használatára, de ha nem szeretne problémát, erősen ajánlott.

Ha üzleti vagy akár magán célra szeretnéd használni a postafiókod, semmiképp nem ajánljuk az ingyenes levelező szolgáltatókat. A Tárhely Készítő erre is kínál megoldást, minden tárhely csomagunkhoz tartozik elektronikus levelező szolgáltatás, így bármely tárhely csomag rendelése esetén, kapsz e-mail címet is, aminek nevét ráadásul te választhatod ki. Pl. jozsef@kiss.hu, vagy kiss.jozsef@encegem.hu Tekintsd meg tárhely kínálatunkat és használd a Tárhely Készítő e-mail szolgáltatását akár már ma!

Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő

 

 

Web tárhely szükséges abban az esetben, ha weboldalad el akarod helyezni az interneten. A web tárhely lényegében egy nagy teljesítményű, nagy biztonsági fokozatú szerver. Erre a szerverre kerül elhelyezésre a tárhelyed, közvetlenül egy nagy sávszélességű Internetes gerinchálózatra csatlakoztatva. Ez biztosítja, hogy a nap 24 órájában nagy sávszélességgel elérhető a weboldalad, mindenki számára. A Tárhely Készítő szervereiről napi biztonsági mentést készítünk, a tárhelyen tárolt adatokról és e-mailekről 90 napra visszamenőleg, adatbázisokról fél évre visszamenőleges mentést készítünk.

A web tárhely nem csak a weboldalad elhelyezésére alkalmas, külön mappákba elhelyezheted személyes vagy akár üzleti adataidat is. Így ha bármi történik, a számítógépeden tárolt adatokkal nem fog elveszni, nálunk biztonságban tárolhatod.

Az ingyenes web tárhely szolgáltatók, nem fordítanak kellő figyelmet a tárhelyen tárolt adatokra, egy esetleges hiba esetén nem biztos, hogy vissza tudják állítani az elveszett adataid. Az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem készítenek adatmentést. Sok funkciót tiltanak a szerveren, így nem tudsz bármilyen weboldalt üzemeltetni (Joomla, WordPress, osCommerce, stb…). Általában nincs ügyfélszolgálat, vagy ha van, akkor is hetek múlva kapsz választ a kérdésedre. Az oldaladon általában mások hirdetései is megjelennek. Ha számodra nem fontosak az előbb felsorolt szempontonok, csak akkor válassz ingyenes tárhely szolgáltatót. Ha mellettünk döntesz elképzelhető, hogy felmerül benned a következő kérdés, hogy mekkora tárhelyet bérlej? Ez attól függ, mennyi adatot szeretnél biztonságosan tárolni, vagy mennyi helyet foglal a weboldalad.

Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő

 

 
2. Lépés: Válaszd ki a saját szabad domain neved

A domain név vagy internetes cím lényegében a www.akarmi.hu vagy www.akarmi.com. Domain nevet bárki regisztrálhat, legyen az magánszemély, cég, vagy bármilyen szervezet, de csak abban az esetben, ha a kiválasztott domain név már nem foglalt, azaz ha más még nem regisztráltatta be. A domain névre azért van szükséged, hogy weboldalad könnyebben elérhető legyen az Interneten. Így ha valaki meg szeretne keresni az Interneten, beírja a böngésző címsorába például céged nevét akkor így azonnal megtalál.

Ha saját domain neved már lefoglaltad, akkor lehetősége van, hogy bármilyen e-mail címet létrehozz. Például kiss.jozsef@encegem.hu. Létrehozhatsz saját aldomain neveket is például webshop.encegem.hu és ha rendelkezel tárhellyel, akkor az aldomain név alá is feltöltheted weboldalad tartalmát. Így egy domain név alatt üzemeltethetsz több weboldalt is.

A TárhelyKészítő több tárhely szolgáltatási csomagot is biztosít, melyek mindegyike tartalmaz legalább egy ajándék domain név regisztrációt is. Ha szeretnél saját domain nevet, email címet/címeket és web tárhelyet, akkor válaszd ki a számodra megfelelő tárhely csomagot. Kattints az alábbi gombra, ott megtekintheted az összes tárhely csomagunk tartalmát illetve a tárhely csomagokhoz tartozó ajándék domain regisztrációk számát is.

Megnézem szabad-e a domain nevem
Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő

 

 

A domain név kiválasztásánál a legfontosabb szempont az, hogy könnyen megjegyezhető és viszonylag rövid cím legyen. Egy hosszú és bonyolult weboldal címet senki nem fog tudni megjegyezni. Ha van rá mód akkor olyan címet válassz amiben szerepel vagy utal a tevékenységedre. A cégnév jó kiindulási alap, de nem elegendő! Például céged F2007 Kft-nek hívják, nem elegendő a f2007kft.hu vagy a f2007.hu domain nevet lefoglalni. Hisz ebből senki nem jön rá, hogy céged mivel is foglalkozik, elengedhetetlenül fontos regisztráltatnod a tevékenységedhez, termékedhez, szolgáltatásodhoz kapcsolódó kulcsszavakat (autoszerelo.hu), kifejezést, (opel-autoszerelo.hu), mert a keresőkben az internetezők nem a cégnevet, hanem a tevékenységet keresik elsősorban.

Egy domain név az ábécé kisbetűit, számokat, és kötőjeleket tartalmazhat, illetve ékezetes karaktereket is. Ékezetes domain neveket csak abban az esetben ajánljuk, ha a domain ékezet nélküli változatát is beregisztrálod, mert sajnos a régebbi böngészők, és a levelező programok egyáltalán nem támogatják.

A domain végződése (.hu .eu .com) utal az adott oldal tartalmára és használatára. A .hu végződésű domain nevek weboldalak általában magyar tartalmat fednek, a .com a nemzetkőzi kereskedelmi és szolgáltató cégek által használt végződés, a .org általában a non-profit szervezetek használják, a .eu végződést pedig az Európai Union belül cégek, magánszemélyek kedvelt végződése.

Megnézem szabad-e a domain nevem
Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő

 

 

.hu végződésű domain regisztrációk esetében a következő nyomtatványok szükségesek:

  • Domain név igénylőlap, melyet rendszerünk a rendeléskor elkészít és elküldi e-mailben, a rendeléskor megadott e-mail címre.
  • Szolgáltatási megrendelőlap melyet szintén elkészít rendszerünk és e-mailben elküldi.


Magánszemély esetén történő rendeléskor:

  • Személyi igazolvány és lakcímkártya másolata, vagy egy nyilatkozat a személyes adatok helyességéről.

Cég esetén történő rendelékor:

  • cégkivonat vagy cégbírósági végzés
  • aláírás minta, vagy aláírási címpéldány
  • alapítványok esetében adószám igazolás
  • önkormányzatok, egyesületek esetében alapító okirat/oklevél, adószám igazolás

Az online megrendelést követően minden szükséges nyomtatványt elkészít rendszerünk, melyeket e-mailben elküld, illetve ügyfélkapu rendszerünkben letölthetsz és kinyomtatva aláírva, feltölthetsz. A megrendeléshez első lépésben válaszd ki a számodra megfelelő tárhely csomagot és domain nevet.


Megnézem szabad-e a domain nevem
Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő

 

 
3. Lépés:Melyik tárhelyet válasszam, melyik tárhely mellett döntsek?

Sokféle weboldal létezik, minden weboldalhoz más és más tárhelyre lehet szükség. Nézzük sorban mik a leggyakoribb esetek. Ha egy egyszerű, sima statikus html weboldallal rendelkezünk és nincs az oldalunknak adminisztrációs felülete, vagy bármilyen extra funkciója csupán képekből és szövegből áll, akkor nem lesz szükségünk adatbázisra és egyéb extra funkciókra sem. Ha a statikus weboldalunk mérete nem haladja meg a 4Gb-ot, akkor a legjobb választás lehet a Free vagy Minmal csomagunk.
Ha olyan oldalt szeretne üzemeltetni, amiben van fórum, vagy vendégkönyv akkor elengedhetetlen az adatbázis használata, ami egy fórum esetében több száz megabájtra is növekedhet, ezért az ilyen csomagokhoz, inkább a nagyobb Basic vagy Normal csomagunkat ajánljuk.

Ha egy dinamikus, adminisztrálható, szerkeszthető (tartalomkezelő rendszer) weboldalt szeretnél üzemeltetni, akkor mindenképp szükséged van adatbázis szolgáltatásra. Ez a szolgáltatás jelenleg már a legkisebb Minimal csomagunkban is elérhető, viszont csak 10Mb méretű adatbázis tartozik a csomaghoz, ami egy nagyobb oldal esetén kevésnek bizonyulhat, ezért inkább a Basic, vagy az Normal tárhely csomagot ajánljuk.
Web áruházhoz, nagy tartalommal rendelkező portálhoz, egyéb CRM, vagy egyedi webes alapú rendszerekhez leginkább a Normal és Ultimate tárhely csomagunkat ajánljuk hisz ezek a csomagok tartalmazzák például az SSL tanúsítvány telepítését, beállítását, ami manapság nélkülözhetetlen egy web áruház, vagy beléptető rendszerrel rendelkező oldal üzemeltetéséhez.

Ha oldaladon használsz Facebook alkalmazást, akkor mindenképp szükséged van SSL szolgáltatásra is, így ebben az esetben is a Normal és Ultimate tárhely csomagokat ajánljuk, így nem kell foglalkoznod a tanúsítvány telepítésével, mi elvégezzük a telepítést. Ha nincs még SSL tanúsítványod, megvásárolhatod nálunk azt is, tekintsd meg tanúsítvány kínálatunkat is. Ne felejtsd, hogy a SSL tanúsítványhoz plusz IP cím is szükséges ezt kiegészítésként megvásárolhatod.

Megnézem szabad-e a domain nevem
Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő

 

 

A PHP egy nyílt forráskódú számítógépes szkriptnyelv, legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése. Emiatt a PHP-t jórészt szerver-oldalon használják. A PHP a legtöbb webszerverre, operációs rendszerre és platformra ingyenesen telepíthető. A PHP nyelv lényegében nagymértékű kiegészítése a HTML-nek, ugyanis rengeteg olyan feladat végezhető el vele, amelyre az ügyféloldali szkriptek nem képesek (vagy ha igen, korlátozottan). Ilyen például a bejelentkezés, az adatbázis kezelés, fájlkezelés, kódolás, adategyeztetés, kapcsolatok létrehozása, e-mail küldése, adatfeldolgozás, dinamikus listakészítés stb. Minden olyan esetben, ahol nagyszámú ismétlődő feladatsort kell végrehajtani (például képek listázása és linkelése, listakészítés stb.), ott ez a programnyelv nagyszerű segítség.

A MySQL egy több felhasználós, többszálú, SQL-alapú relációs adatbázis-kezelő szerver. Az egyik legelterjedtebb adatbázis-kezelő, aminek egyik oka, hogy a teljesen nyílt forráskódú. Ha sok adatot kell tárolnunk, esetleg keresni is kell köztük, akkor a legjobb adatbázisba rendezni őket. Az adatbázisokat könnyen kezelhetőek PHP programok segítségével, így egyszerűen megjeleníthetők a kívánt adatok a weblapokon. Egy weboldalon sok funkcióhoz szükséges lehet, fórum, vendégkönyv, nyilvántartások, képek listázása, listák készítése, webáruházakhoz, tartalomkezelő rendszerekhez, hírlevél küldő rendszerekhez, stb…

Megnézem szabad-e a domain nevem
Megnézem milyen tárhely csomagokat kínál a TárhelyKészítő